Çatılar Neden Ve Nasıl Temizlenir

Hava şartları gibi olumsuz etkilerin en fazla hissedildiği yerler binaların çatılarıdır. Bu olumsuzluklar çatılarda toz, kir, yağmur veya kar sularının birikmesine ve çatıların kirlenmesine sebep olur. Kirlenen çatılar ihmal edilip uzun süre temizlenmezse oluşacak sorunlar ve masrafı da artar.

Çatı temizliği, başlı başına ayrı bir uygulamadır ve düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerekir. Çatıların ömürlerinin ortalama on yıl olduğu kabul edilir. Düzenli olarak bakımı yapılan çatılarda bu sürenin uzaması da muhtemeldir.

Çatı temizliği denildiğinde, çatıların sadece su ve temizlik malzemesi ile yıkanması şeklinde anlaşılmamalıdır. Çatı temizliği yapılırken su ile de temizlik yapılır, ancak bu kendi başına yeterli değildir. Çatıların kiremitleri veya çatı örtülerinin üstlerinin, çatı altı örtülerinin, izolasyon malzemelerinin, bacalarının, su oluk ve derelerinin ve diğer kısımlarının da temizlenmesi gereklidir.

Çatı temizliği yapılırken sanayi tipi elektrikli süpürgeler, temizlik malzemeleri, çeşitli kimyasallar ve basınçlı su kullanılır. Ayrıca borulardaki tıkanıklık özel aletlerle tespit edilerek su veya kimyasal maddelerle açılır. Böylece çatılarda kirlenme nedeniyle yaşanacak sorunların da önüne geçilmiş olacaktır.