Çatı Tadilatında Nelere Dikkat Edilmeli !

Aralık ayı ile birlikte kış da kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Hazır henüz pek çok bölgede kar başlamamışken çatı tamiri yaptırmanın tam zamanı. Çünkü standartlara uygun olmayan ve yalıtımı yapılmamış çatıların sahipleri için kış zor geçebilir. Çatısında sorun olanlar ve tamirat yaptırmayı düşünenler bu konulara dikkat etmeli?
İlk yapılması gereken, çatıdaki sorunun kaynağını bulmak. Sorunun doğru tespit edilmesi için uzman kişilere danışmak önemli. Tadilata başlanmadan önce bu işin uzmanı olan kişilerce tam ve eksiksiz inceleme yapılmalı.
Bir diğer husus ise, kaliteli malzeme kullanımı. Unutulmamalı ki, kalitesiz çatı malzemeleri ile bilinçsiz uygulamalar uzun ömürlü verimlilik sağlamaz. Bütçe çerçevesinde kaliteli malzemeler seçmeli ve sertifikalı ürünler olmasına da dikkat edilmeli.Malzemenin kaliteli olmasının yanı sıra, uzman kişiler tarafından doğru uygulanması da önemli. Aksi halde tam verimli sonuç alınması mümkün değil.Çatıların beton ile bağlantıları da doğru olmalı ki, çatılar üzerine gelecek herhangi bir yükten etkilenmesin. Betonarme yapıya düzgün sabitlenmeyen çatıların olası bir depremde risk oluşturduğu da unutulmamalı.
Ayrıca, yine unutulmamalı ki, standartlara uygun çatılar sadece tüketiciye değil, doğaya da fayda sağlar.