Çatı Seçiminde Kritik Nokta !

Binaya en uygun çatıyı seçmek için yapılacak ilk ve en önemli şey; güvenilir, köklü ve deneyimli firmalarla çalışmak olacaktır. Güvenilir ve deneyimli firmaların kullandığı ürünlerin de iyi ve kaliteli olması muhtemeldir.
Şartları ve ihtiyaçları doğru tespit eden, işin gereklerine uygun kaliteli ürünleri kullanan firmaları bulmak kritik önem taşır.
Çatı seçimi, aynı zamanda çatı kaplama malzemesi seçimini de beraberinde getirir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken nokta ise, çatınızın cinsi ve yapısıdır. Çatıların oluşum sürecine, alt yapısına ve detaylarına bakılarak, malzemenin seçiminin doğru yapılması önemlidir. Mesela bazı çatılar ağır malzemeyi kaldıramayacak güçte olabilir. Bazı çatılar ise hafif malzeme kullanıldığında hava koşullarına dayanamayabilir. Bu yüzden yapınızın ve çevre koşullarının detaylarını tam olarak öğrenmek gereklidir.
Hafif çelik malzemeler kullanılarak üretilen çatılar ile, ısı ve ses yalıtımını sağlamak daha kolaydır. Fakat aynı zamanda yapının bulunduğu bölgenin hava koşullarına da dikkat edilmelidir. Olası bir fırtına veya lodos anında kolayca uçan çatı malzemesi zor durum yaşanmasına sebep olabilir.
Sonuç olarak,  çatınızı tanıdıktan sonra doğru malzemenin belirlenmesi ve doğru şekilde uygulanması için, işinin uzmanı kişilerle çalışılmalıdır.